LOGO

Balık Avı Av Limitleri

Balık avında av limitleri 



Sevgili ''Balık Manya''takipçileri öncelikle yukarıdaki tabloyu tamamen incelemenizi istiyorum çünkü beş dakikanızı ayırıp bu tabloyu incelemek sizi büyük bir dertten kurtaracaktır. Bu tabloya uymayanlar hakkında Su ürünleri bakanlığı tarafından yasal işlem başlatılabilir. Bu su ürünlerinin denizlerimizde avlanması tamamen yasaktır.Bu tablo 2015-2016 Amatör(sportif) Amaçlı Su 
Ürünleri avcılığını Düzenleyen 3/2 Numaralı tebliğdir.


Sevgili dostlarım, şimdi bu konumla sizlere amatör balıkçı ruhunun ne olduğunu ve kafamıza göre avlar yapamayacağımızı öğretmeyi amaçlıyorum. Bu blog sonunda Av Limitleri hakkında tüm bilgileri edinmiş ve bilinçli bir vatandaş olacaksınız, biz amatör balıkçıların en önem verdiği şey limitlere uymaktır ileride boğazlarımızda balık olamamasına isyan etmemek için bu limitlere uymalı ve uymayanları uyarmalıyız bu konu ile ilgili ihbar hatları mevcut ve bu hattı yazımın ilerleyen kısımlarında sizlere öğretmiş olacağım.


Öncelikle bizler amatör balıkçılarız. Hobi olarak küçük yaşlarda başladığımız balık avlarına gönül vermiş insanlarız, bakmayın öyle işimiz zordur bizim soğuk havalarda üşüyerek titreyerek bekleriz nasibimizi,kimi zaman çok balık olur kimi zaman boş kovalarla döneriz saatlerimizi verdiğimiz avlardan ama hiç bir zaman sıkılmayız her zaman peşindeyizdir sevdamızın, kimi zaman karımızdan zor izin alır gideriz kimi zamanda sevgilimizden, her balık avında farklı heyecanlar yaşarız. Çocuğumuza, eşimize, amcamıza ve dostumuza sevdiririz bu işi, ama bu zehri verdiğimiz herkes amatör balıkçı olamaz.

Amatör balıkçı olmak kolay değildir ince bir çizgi vardır diğerleriyle aramızda,Her insanın uyması gereken bir çizgidir bu yaşamak için bu çizgiye uymamız gerekir. Bu çizgi doğayı korumaktır tabi ki bilinçli olmalıdır balıkçı bilmeyeni bilgilendirmelidir öğretmelidir yanlışı göstermelidir her zaman. Ne yazık ki insanların birbirine saygısı kalmadığı bu dünyada doğaya saygı göstermesini beklemek daha zordur.Balık limitlerine uymakta doğaya olan bir saygıdır ve biz balık avlarımız da bu saygıyı göstermeyi hedefleriz.

Av Yasaklarını bilelim


Bir balıkçı atasözü der ki ''Son nehir kuruduğunda, son balık tutulduğunda, cahil insan paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak'' Bu günlerde herkesin dilindedir boğazdaki balık durumu, boğazlarımızda balık kalmadı diye söylenirler, kalmaz tabi arkadaşım hasret kaldık seneler öncesindeki lüferlere kalmaz bu troller bu denizlerde bu katli yaptığı sürece, dibimize gelir ağ atarlarsa biz susarsak olmaz bu işler, olmaz!

Yaprak diye tabir ettiğimiz istavrit boyutundaki çinekoplar pazarlarda yerlerini alırsa bizde buna seyirci kalıp alışverişimizi yapmaya devam edersek o boğazda bir tane balık kalmaz gelecek nesillere, biz bunlara seyirci kalırsak bu balıklar daha çok katledilir. Biz aşağıda vereceğim avlanabilir balık limitlerini bilmezsek son nehirde kurur, son denizde. Bizler için önemli olan en güzel heyecanları tekrar yaşamak için arkamızda temiz denizler, göller, nehirler bırakmaktır. Bunu nasıl mı yapıyoruz? Tabi ki bilinçlenerek ve bilinçlendirerek dostlarım..




Ayrıca Amatör balıkçılar için aşağıdaki tablodaki yemlik balıkları yemlik balık ağı diye tabir ettiğimiz araç gereçlerle yakalaması serbesttir.







Bu tabloların bulunduğu tebliğ 22/3/1971 tarihli 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve 10/3/1995 tarihli ve 22223 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Su Ürünleri yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır.Bu tebliğin amacı 1/9/2012-31/8/2016 tarihleri arasında amatör balıkçılığın belirli kurallar çerçevesinde yapılmasını sağlamak için, ticarı amaç dışı veya spor maksadıyla yasak olmayan bölgelerde ufak vasıtalarla yapacağı av limitlerini belirlemektedir.

Bu tabloları okumak görüldüğü kadar kolay değildir,tabloları inceledikten sonra Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlediği kriterleri öğrenmeniz gerekir..


Balık boyu:Ağzı kapalı iken balığın alt çenesinin ön ucu ile kuyruk yüzgecinin arasındaki ölçülebilen en uzun mesafe.



Boy limiti:Balık türlerinin nesillerini devam ettirebilmesi için bir balığın en az bir kere havyar vermesi gerekir bunun için en küçük yasal boylara uymamız gerekir.

Günlük limit: Adet veya kilo cinsinden yasal yaptığı avlarda ki limit


Evet arkadaşlar umarım bu yazımla beraber limitlerin yaşamımızdaki etkisini anlatabilmiş ve bir farkındalık yaratabilmişimdir. Lütfen limitlere uyalım ve uymayanları uyaralım. Limitlere uymayanları ve yasa dışı avlananları  Jandarma bulunan bölgelerde 156 hattından jandarma bulunmayan yerlerde 24 saat açık olan 158 hattından ihbar edebilirsiniz. Ayrıca ihbar@kkgm.gov.tr adresine  yani Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel müdürlüğüne mail atarak da ihbarlarınızı yapabilirsiniz. Bu aralar Trollerin bu yasakları çiğnediğini her balıkçıdan duyabilirsiniz Trol gemilerinin yasal av yapma derinliği 24 metredir bunun altında yapılan avlar yasa dışı olduğu için bu adreslerden ihbarlarınızı yapabilirsiniz, artık bilinçlendirme vakti!

Herkese bol limitli avlar dilerim.Rastgele!









www.balikmanya.blogspot.com.tr

◄◄◄◄
►►►►

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
:) ;) :D :N :Y :P ;( :( :F :Bye :Love :Tsk
Sitede yazılan tüm yazılar tarafımca yazılmakta olup bir kısmının veya tamamının ilgili yazıya link verilmeden yayınlanması yasaktır.

Copyright © 2015. Balık Manya
Bu Tasarım **Kubilay Güven** Tarafından Yapılmıştır.
UA-73773459-1